Grafitpackningar

Söker du efter grafitpackningar? Jila är en flexibel industrigrossist. I nästan två decennier har vi försett industrin med standard- och specialanpassade tätningar och flänstätningar i gummi, plast, fiber, metall, teflon, naturmaterial m.m. Våra leverantörer agerar under rådande kvalitetsstandarder, och tack vare storskalig produktion kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser. Vi har 20 års erfarenhet, vilket ger oss relevanta kunskaper i att hjälpa er med era tätningsbehov. Grafitpackningar har mycket god kemikalieresistens och tål väldigt höga temperaturer och högt tryck.
Ett vanligt tillämpningsområde är avgaspackning och gastätning inom processindustrin där det ofta är en aggressiv miljö.

Grafitpackningar - Vi gör det enkelt för er!

En grafitpackning tätar aggressiva medier både vid höga & låga temperaturer. Den klarar även jobbet vid låg bultbelastning. Grafitpackningar används för tätning av bland annat miljöer inom processindustrin. Grafitpackningen tätar effektivt gaser & vätskor redan vid ett lågt yttryck. Packningen är kemiskt beständig mot de flesta förekommande medier. Ingen krympning sker utifrån påverkan av temperatur eller tryck och grafitpackningen har även hög värmeldningsförmåga.

Material och lager styrs precis som tätningar & packningar av de ofta höga krav som aktuella processer ställer av grafitpackningar. Med utgångspunkt från det gör vi rätt materialval inom områdena homogen grafit och grafitlaminat med olika sorters inlägg.

I sortimentet finns därav ett urval med en variation av dessa material och med egenskaper för rätt lösning.

Alla våra produkter, inte bara grafitpackningar, kan vi beroende på vilka egenskaper som krävs erbjuda en stor variation på material. Bra kontakter i lågkostnadsländer högvolymprodukter till rätt pris! Vi har ett stort råvarulager med material för tätningar och packningar och kan erbjuda korta ledtider och flexibla leveranser på bland annat grafitpackningar.
Grafitpackningar har mycket god kemikalieresistens och tål väldigt höga temperaturer och högt tryck. Ett vanligt tillämpningsområde är avgaspackning och gastätning inom processindustrin där det ofta är en aggressiv miljö.

Vi kan erbjuda en variation av grafitmaterial för att möta de användningsområden som ni har

SonGraf PF – Graphite sheet/foil non-reinforced
T100 – Graphite sheet with tanged metal reinforcement
F050 – Graphite sheet with metal foil reinforcement
SonGraf MC – Graphite sheet with metal mesh reinforcement
SonGraf HPF – Nuclear Grade graphite sheet/foil non-reinforced

Vi har bra kontakter för att få fram detaljer efter ritning även i höga antal med korta ledtider.

Vi välkomnar era förfrågningar på standard produkter eller specialprodukter enligt ritning. För oss på Jila är målet alltid att underlätta för dig som kund. Vi har redan skött utvärderingen av vilka leverantörer och produkter som är bäst på marknaden. Vi har också under våra år i branschen odlat ett gott samarbete med våra leverantörer, vilket i slutändan gynnar er.

Välkommen in med er förfrågning direkt här på hemsidan angående grafitpackningar eller andra frågor. För direkt personlig kontakt går det givetvis bra att vända er till lars@jila.se eller telefonnummer 054-51 09 10
Vi finns även med på Industritorget.

Grafitpackningar