Peek plast

Letar du efter peek plast? Jila är en flexibel industrigrossist. I nästan två decennier har vi försett industrin med standard- och specialplaster. Våra leverantörer agerar under rådande kvalitetsstandarder, och tack vare storskalig produktion kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser. Vi har 20 års erfarenhet, vilket ger oss relevanta kunskaper i att hjälpa er med era plast material.

Peek plast

PEEK-plast (kemiska benämningen polyetereterketon) tillverkas av Ensinger i form av standardmässiga halvfabrikat för vidare bearbetning och extruderas i plattor, stänger och rör med polymeren Victrex® PEEK 450G. PEEK är en unik delkristallin, teknisk termoplast som även erbjuder kemisk beständighet.

Delar som tillverkas av högtemperaturplasten PEEK-polymer kan användas i temperaturer på upp till 260 °C och har en smältpunkt på omkring 341 °C. PEEK-plast används ofta i miljöer där det förekommer varmt vatten eller ånga där materialet bibehåller sina fysiska egenskaper såsom böj- och draghållfasthet. Polyetereterketoner ses ofta som en av de dyra termoplasterna. Erfarna användare vet dock att PEEK-material har ett stort mervärde att erbjuda, eftersom de kan användas vid tillverkningen av delar som är lättare, starkare och tåligare i tuffa miljöer. Vi finns även med på Industritorget.

EGENSKAPER  FÖR PEEK-PLAST

PEEK-plast har följande fördelar:

  • Hög temperaturbeständighet
  • Kemisk beständighet
  • Beständighet mot strålning
  • Exceptionell slitstyrka och rivstyrka
  • Låg utveckling av giftiga gaser & rök
  • Bra beständighet mot hydrolys
Peek material

Välkommen in med er förfrågning direkt här på hemsidan. För direkt personlig kontakt går det givetvis bra att vända er till lars@jila.se, eller telefonnummer 054-51 09 10.