Peek material

Peek material

Letar du efter Peek material? Jila är en flexibel industrigrossist. I nästan två decennier har vi försett industrin med standard- och specialanpassade tätningar och Peek-material, plast, fiber, metall, teflon, naturmaterial mm Våra leverantörer arbetar under rådande kvalitetsstandarder och tack vare storskalig produktion kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser. Vi har 20 års erfarenhet, vilket ger oss relevant kunskap i att hjälpa er med era material.

Peek material - Vi gör det enkelt för er!

Vi välkomnar era förfrågningar på standardprodukter eller specialprodukter enligt ritning. 

För oss på Jila är målet alltid att underlätta för dig som kund. Vi har redan skött utvärderingen av vilka leverantörer och produkter som är bäst på marknaden. Vi har också under våra år inom branschen odlat ett bra samarbete med våra leverantörer, vilket i slutändan gynnar dig.

PEEK-material (kemiska benämningar polyetereterketon) tillverkas av Ensinger i form av standardmässiga halvfabrikat för vidare bearbetning och extruderar i plattor, stänger och rör med polymerer Victrex® PEEK 450G. PEEK är en unik delkristallin, teknisk termoplast som även erbjuder kemisk beständighet.

Delar som tillverkas av högtemperaturplasten PEEK-polymer kan användas i temperaturer upp till 260 ° C och har en smältpunkt på omkring 341 ° C. PEEK-plast används ofta i miljöer där hett vatten eller ånga uppstår där materialet behåller sina fysikaliska egenskaper såsom böjning och draghållfasthet. Polyetereterketoner ses ofta som en av de dyra termoplasterna. Erfaren användare vet dock att PEEK-material har en stor värde att erbjuda, eftersom de kan användas vid tillverkning av delar som är lätta, starkare och hårdare i tuffa miljöer.

Egenskaper för PEEK-MATERIAL

PEEK-material har följande fördelar:

  • Hög temperaturbeständighet
  • Kemisk beständighet
  • Beständighet mot strålning
  • Exceptionell slitstyrka och rivstyrka
  • Low development of toxic gasses and smoke
  • Bra beständighet mot hydrolys

Välkommen in med er förfrågning direkt här på hemsidan. För direkt personlig kontakt går det naturligtvis bra att vända dig till  lars@jila.se , eller telefonnummer 054-51 09 10.

peek-material