Spirallindade packningar

Spirallindade packningar? Jila är en flexibel industrigrossist. I nästan två decennier har vi försett industrin med standard- och specialanpassade tätningar och flänstätningar i gummi, plast, fiber, metall, teflon, naturmaterial mm.
Våra leverantörer arbetar under rådande kvalitetsstandarder och tack vare storskalig produktion kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser. Vi har 20 års erfarenhet, vilket ger oss relevant kunskap i att hjälpa er med dina tätningsbehov.

Spirallindande packningar - Vi gör det enkelt för er!​

Spirallindade packningar är cirkulära tätningskomponenter som tillverkas av en förformad metallremsa och ett elastomeriskt fyllnadsmaterial. Bandet formas till en spiral med fyllnadsmaterialet insprängt mellan två metallspiraler. När den komprimeras fungerar den som en trycktätning mellan två sammanfogade ytor för att förhindra läckage av vätskor eller gaser. De här packningarna används i en mängd olika tillämpningar, bland annat i ång- och kemikalieanläggningar, maskiner, pumpar, tryckkärl, kyltorn och ventiler.

Dessa packningar ger utmärkta tätningsprestanda tack vare sin höga flexibilitet och elasticitet. De förblir motståndskraftiga även vid extrema temperaturer och tryck, vilket gör dem lämpliga för ett stort antal olika typer av. Därför är de ofta det bästa valet av tätningskomponenter i många branscher.
Spiralformade packningar finns i en mängd olika storlekar, former och material för att tillgodose de specifika behoven i varje tillämpning. Metallremsan kan vara tillverkad av rostfritt stål eller andra korrosionsbeständiga legeringar medan fyllnadsmaterialet kan vara ett elastomeriskt gummi.

Vi välkomnar era förfrågningar på standardprodukter eller specialprodukter enligt ritning. 

För oss på Jila är målet alltid att underlätta för dig som kund. Vi har redan skött utvärderingen av vilka leverantörer och produkter som är bäst på marknaden. Vi har också under våra år i industrin utvecklat ett bra samarbete med våra leverantörer, vilket är till din stora fördel.

Välkommen in med er förfrågning direkt här på hemsidan. För direkt personlig kontakt går det naturligtvis bra att vända dig till  lars@jila.se , eller telefonnummer 054 – 51 09 10

Vi finns även med på Industritorget. Välkommen!

Spirallindade packningar

Klicka gärna runt på våra sidor!