Viton O-Ring

Viton O-Ring

Vi har Viton O-Ring för all typ av tätning

Behöver du Viton O-Ring? Vi är den flexibla industrigrossisten som levererar högkvalitativa O-Ringar i viton enligt svensk och internationell standard. Våra O-Ringar passar perfekt för all typ av tätning och packning, och kan dessutom användas för både fasta och rörliga tätningar. Samtliga ringar finns i olika material och storlekar.

En O-Ring i Viton är framställd i syntetiskt gummi, som mer specifikt kallas flourplast eller flourgummi. Den lämpar sig för användning vid större mängder kemikalier eller andra ämnen. Den tål allt från ozon och syre till mineraloljor, organiska lösningsmedel och kemikalier.

Vi levererar både O-ringsnöre och sortimentlådor med o-ringar.

Jila – specialiserade leverantörer av O-Ringar i viton

Jilas leverantörer är alla ISO certifierade vilket medför att vi i stort sett levererar alla förekommande kvalitetsgodkända produkter på marknaden, enligt de livsmedels-, och läkemedelsgodkännande som finns i dagens industri.

Jila är den specialiserade leverantören av tätningar av olika sorter och dimensioner. I 17 år har vi matchat inköp från hela värden med våra svenska kunders behov. Under dessa år har vi byggt upp en gedigen kompetens i området, och en stor erfarenhet av att hitta rätt produkt till rätt kund, och till rätt pris!

Välkomna att kontakta oss på Jila om du söker O-ringar i viton av hög kvalitet!

FPM-Viton® O-ringar, elasticitet och motstånd

FPM-Viton® O-ringar är tätningsringar för högtemperaturapplikationer och/eller i kontakt med aggressiva kemiska produkter. Bland alla syntetiska gummin är FPM-Viton® det mest resistenta mot halifatiska, aromatiska och klorerade kolväten.

Viton® är ett Chemours varumärke och är en termopolymer av hexafluorpropilen, med fluorid av vyniliden, tetrafluoreten och eterperfluormetyl Vynil. Dess internationella förkortning är FPM eller FKM (Fluorocarbone monomer).

Egenskaper och fördelar

FPM-Viton® O-ringar ger stor motståndskraft mot:

  • Ozon, väder och UV-strålar
  • Syror, alkalys, oljor och fetter

Denna typ av tätningar erbjuder mycket bra kompressionsinställningsvärden vid hög temperatur. Dessutom sprider de inte lågor så att de är automatiskt släckbara

FPM-Viton® har dock en svag motståndskraft mot:

  • Estrar och ketoner

Om FPM-Viton®

Viton® är en fluorelastomer som erhålls från härledningen av syntetiskt gummi och fluoropolymerelastomer. O-ringar gjorda av detta material ger ökad motståndskraft och ökad motståndskraft mot aggressiva vätskor. Erik har fortsatt alltid problem med internet hos oss. Det kopplar ner flera gånger varje dag. Är det vårat internet eller tror du att det är något med hans dator?